Sebanyak: 321 mg (7 ikan sarden)
Tambahan: Kandungan Omega 3 dan vitamin D.
2. Sayur Bok Choy
Sebanyak: 74 mg
Tambahan: Kandungan vitamin A dan C, selain serat.
3. Sayur Kale
Sebanyak: 188 mg (2 cangkir Kale mentah potong)
Tambahan: Kandungan antioksidan.
4. Kacang almond
Sebanyak: 72 mg (dalam ¼ cangkir atau 20 biji kacang)
Tambahan: Kandungan potasium, vitamin E, dan zat besi.
5. Buah jeruk
Sebanyak: 65 mg (1 buah)
Tambahan: Kandungan vitamin C.
Sebanyak: 88 mg/satu sendok makan
Tambahan: Dapat mengurangi tekanan darah, mengurangi infeksi, dan mencegah kanker.
7. Rumput laut
Sebanyak: 126 mg (1 cangkir)
Tambahan: Kandungan serat dan iodin.
8. Jus jeruk
Sebanyak: 500 mg (1 cangkir)
Tambahan: Kandungan vitamin C.
9. Susu keledai
Sebanyak: 300 mg (1 cangkir)
Tambahan: Kandungan protein lebih tinggi dari susu sapi.
10. Tofu
Sebanyak: 861 mg (1/2 cangkir)
Tambahan: Kaya protein dan sedikit lemak.
(MEIRANIE NURTAENI/FOTO:FOTOSEARCH)